СПУ ПРОСИТЬ ВІДДАТИ ТИМОШЕНКО ПРЕМ'ЄРСТВО

Вівторок, 18 квітня 2006, 16:51

Соціалістична партія підтримує прагнення лідера БЮТ Юлії Тимошенко отримати посаду прем’єра та пропонує "Нашій Україні" її підтримати.

Про це йдеться у заяві СПУ, поширеній у вівторок.

"Скільки б не говорилося про необхідність узгодження учасниками коаліції програмних засад майбутньої спільної діяльності, необхідно чесно визнати, що каменем спотикання на шляху досягнення компромісу є саме кадрове питання, і конкретніше - хто обійме посаду прем'єр-міністра України", - йдеться в заяві.

Відповідно, вирішення цього питання відкриє шлях до подальших конструктивних переговорів щодо формування коаліції, погодження програм і практичних підходів, наголошує СПУ.

СПУ також зазначає, що "сам хід політичного процесу та новітня історія підказує логіку досягнення компромісу між учасниками майбутньої демократичної коаліції".

Таким чином СПУ зазначає, що представник "Нашої України", почесний голова НСНУ Віктор Ющенко, обіймає найвищу посаду в державі - президента України.

"Блок Юлії Тимошенко на останніх парламентських виборах отримав найбільшу кількість голосів виборців з-поміж трьох учасників майбутньої демократичної коаліції, що дає цій політичній силі право претендувати на посаду прем'єра, а Юлії Тимошенко - обійняти цю посаду", - зазначено в документі.

"СПУ, відповідно, має право претендувати на третю посаду в "трикутнику" державної влади в Україні, а саме - на посаду Голови Верховної Ради, найдостойнішим кандидатом на яку є Олександр Мороз", - зазначено в заяві.

Ми переконані, що наведена конфігурація є логічною, справедливою, такою що забезпечить узгоджене функціонування усіх гілок влади, - зазначається у повідомленні.

Тому СПУ "закликає партнерів по переговорному процесу - БЮТ і "Нашу Україну" - підтримати запропонований підхід до розподілу зазначених державних посад та наполягає на прискоренні вирішення питання про формування коаліції демократичних сил".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування