ЮЩЕНКО НЕ ВИЗНАЄ ШАНТАЖУ І УЛЬТИМАТУМІВ

Вівторок, 18 квітня 2006, 17:16

Президент Віктор Ющенко закликає учасників створення коаліції відмовитися від мови шантажу та ультиматумів.

Президент зазначив, що така тональність шкодить побудові довірчих відносин між учасниками майбутньої коаліції, повідомляє прес-служба глави держави.

На його думку, всі проблемні питання слід вирішувати за "круглим столом".

Це більш конструктивний шлях, аніж обмін докорами через ЗМІ, переконаний Ющенко.

У той же час президента непокоїть, що потенційні учасники коаліції зволікають з виробленням реальної програми її діяльності, натомість надто багато часу, сил та енергії витрачають на взаємні образи та з'ясування стосунків через ЗМІ.

Глава держави вважає, що представники політичних сил, які працюють над формуванням коаліції, мають сісти за стіл переговорів і з усією відповідальністю поставитися до визначення засад майбутнього об'єднання.

Зокрема, його пріоритетних завдань, детально опрацювати першочергові законопроекти, сформувати основні завдання в економічній, соціально-гуманітарній сферах, визначитися з внутрішньополітичними пріоритетами та чітко встановити термін виконання всіх поставлених завдань.

"Сьогодні потрібно зосередитися на цій копіткій, рутинній роботі з формування програмного документу, залучивши до його обговорення економічних та політичних експертів", - переконаний Ющенко.

Результати роботи, на його думку, слід представити суспільству та журналістам.

Також президент підтвердив свою готовність співпрацювати як з майбутньою більшістю, так і опозицією.

У вівторок Тимошенко заявила, що підтримає Ющенка на майбутніх президентських виборах за умови створення помаранчевої коаліції.

Водночас вона додала, що в разі створення коаліції Партії регіонів та "Нашої України" за згоди президента, її блок перейде в опозицію.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування