У Раді ніхто банками займатися не буде

Четвер, 20 квітня 2006, 11:06

У новій Верховній Раді лобіювати інтереси банківської системи майже не буде кому.

Серед дванадцяти банкірів і власників банків тільки чотири особи продовжать зберігати зв'язок з банківським бізнесом, пише газета "Экономические известия".

Всі інші продають або вже продали свої фінустанови.

Найбільшу кількість банкірів, що потрапили в парламент, провели "Регіони України і "Наша Україна" – по чотири особи.

Від Партії регіонів – це власник Укргазбанка, Іпо-банку Василь Горбаль, співвласник Імексбанку Леонід Клімов, екс-глава правління Укргазпромбанка Володимир Макєєнко, власник АІС-банку Дмитро Святаш.

"Нашу Україну" представляють екс-власник банку "Мрія" Петро Порошенко, екс-власник Індекс-банку Віктор Тополов, колишній співвласник "Авалю", засновник банку "Престиж" Федір Шпиг, екс-власник банку "АЖІО", заступник голови Ради Асоціації українських банків Станіслав Аржевітін і власник Правекс-Банку Леонід Черновецький. Останній не буде депутатом, оскільки переміг на виборах мера в столиці.

Від БЮТ у парламент пройшли два банкіри – це брати Сергій і Олександр Буряки, що є власниками Брокбізнесбанку.

Умовно до лобістів інтересів банківської системи можна віднести також Василя Хмельницького (БЮТ, співвласник банку "Хрещатик") і Рината Ахметова ("Регіони", власник Донгорбанку і ПУМБ).

Усі представлені в Раді банкіри — власники фінансово-промислових груп або їхні представники.

"Вони завжди оберігали тільки свої корпоративні інтереси і не займалися питаннями системного характеру. Напевно, основною задачею депутатів від цих груп буде саме лобіювання корпоративних інтересів свого бізнесу", - пише газета.

"Розвитком банківської системи і фондового ринку займатися в новому парламенті знову не має кому. Ці висновки підтверджує і простий аналіз", - відзначає видання.

За даними газети, частина обраних депутатів уже були активними законодавцями Верховної Ради минулого скликання. "При цьому тільки Буряк подавав законопроекти, метою яких було удосконалювання банківської "нормативки".

"Його ж колеги в основному займалися тільки лобіюванням власних інтересів. Вони активно брали участь у зміні банківського законодавства тільки в питанні лобіювання змін у Закони "Про платіжні системи..." і "Про іпотечний ЦБ" (причому всі разом)", - відзначає газета.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...