Соратник Мороза пропонує поставити "помаранчевим" ультиматум

Субота, 13 травня 2006, 12:48

Соцпартія може входити в парламентську коаліцію тільки за умови, якщо в коаліційну угоду будуть включені ультимативні вимоги соціалістів.

Таку думку висловив у п'ятницю ввечері в ефірі телеканалу "ICTV" мер Чернігова, представник СПУ Микола Рудьковський.

За його словами, обласні організації СПУ будуть рекомендувати політраді партії входити в коаліцію тільки за умови внесення в коаліційну угоду відповідних вимог.

Зокрема, соціалісти повинні вимагати заборони підняття тарифів на комунальні послуги без підвищення доходів громадян, безкоштовної освіти й медицини, забезпечення нейтралітету України, гарантії непродажу землі, а також введення Європейської хартії мов в Україні.

Якщо ж цього не буде, сказав Рудьковський, то соціалістам немає сенсу входити в коаліцію з тими, з ким зараз ведуться переговори.

Рудьковський додав, що якщо на ці вимоги погодиться будь-яка інша політична сила, то варто з цією партією створювати коаліцію на основі соціалістичної програми.

"Мені все одно, з ким будувати соціалізм для тих людей, які голосували за соціалістів", - сказав Рудьковський.

Він також заявив, що в його місті не будуть підвищені тарифи на газ і електроенергію для населення на наступний опалювальний сезон.

"У цій ситуації ми не маємо права підвищувати тарифи, якщо ми не збільшуємо зарплати і не забезпечуємо субвенції і дотації на місцях", - сказав він.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування