Звільнити Порошенка з "його посади" нікому не вдасться

Середа, 17 травня 2006, 11:32

Член блоку "Наша Україна" Петро Порошенко витратив на парламентську кампанію блоку чотири мільйони гривень.

"На парламентську виборчу кампанію я перерахував зі своїх особистих коштів чотири мільйони гривень", - сказав він в інтерв'ю виданню "Дело".

У той же час Порошенко зізнався, "у ході організації виборчої кампанії є тактичні прорахунки, за які несе відповідальність партія".

"Я вважаю, що партія займала позицію, скажемо так, християнську. Вона у відповідь на удари по черзі підставляла щоки", - заявив представник "Нашої України".

При цьому він висловив думку, що "виборча кампанія - це не той час, коли потрібно демонструвати таку лояльність, але зроблено те, що зроблено".

У той же час Порошенко сказав "узагалі парадоксальну річ": "Наша Україна" зайняла перше місце за всю історію України серед партій влади".

"Ви згадайте, скільки відсотків одержала НДП в умовах практично тоталітарних виборів і фальсифікацій? А блок "За ЄдУ!"?", - нагадав член "Нашої України".

За його словами, "як тільки наближаються вибори, усі стають в опозицію".

"Я пам'ятаю 98-й рік, коли СДПУ(о) називала себе конструктивною опозицією до влади. Таку позицію вигідно займати. При чому бажано десь за півроку до виборів, щоб ні за що не нести відповідальність", - зауважив Порошенко.

На питання, чи хоче він працювати у виконавчій владі, представник "Нашої України" побажав "не займатися нікому працевлаштуванням Порошенка".

"Я досить скромна людина, але при всій своїй скромності я працюю в Україні Порошенком Петром Олексійовичем. Вважаю, що працюю ефективно", - відповів член "Нашої України".

"А посади Порошенка Петра Олексійовича в мене ніхто не відніме. Запевняю вас", - додав він.

Перейшовши до питання можливого будівництва газопроводу, що може з'єднати Іран і Україну, Порошенко зазначив, що такий проект "на відносини з Росією не повинен вплинути".

"Ідеально було б, коли в консорціумі будівництва газопроводу партнерами були б країни ЄС, що зацікавлені в збільшенні обсягів постачань газу, і Росія", - додав він.

Порошенко висловив переконання, що "Україна втратила рік: якби гроші від продажу "Криворіжсталі" вклали в реалізацію проекту цього газопроводу, то стратегічно Україна перемістилася б у зовсім іншу нішу транзитних держав".

"Поки ця можливість не втрачена", - зауважив член "Нашої України".

При цьому він додав, що "потрібно проводити переговори із США, що сьогодні в силу негативного ставлення до іранської ядерної програми можуть стримано відноситися до реалізації будівництва газопроводу з Ірану".

Враховуючи можливість, що газопровід може бути побудований через Туреччину, Балканські країни, минаючи Росію й Україну, Порошенко висловив упевненість, що "пріоритетом витрати бюджетних коштів повинно стати будівництво газопроводу".

"А не виплати, погашення заборгованості по внесках в Ощадбанк. Їх "проїли", і як наслідок - ріст цін, інфляція, удар по найбіднішим", – додав він.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...