Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький зараз програв би Кличку

Середа, 17 травня 2006, 16:13

Соціологічне дослідження Центру "Соціальна перспектива свідчить про зниження рейтингу мера Києва Леоніда Черновецького.

Про це повідомила старший науковий співробітник Інституту соціології Ірина Бекешкіна у середу на прес-конференції в Києві.

За результатами дослідження, у разі повторних виборів мера столиці за Черновецького проголосували б 23,6% киян, у той час, як за Віталія Кличка – 24,6%.

При цьому 29,1% опитаних вважають, що Черновецький буде гіршим мером, ніж Олександр Омельченко.

Водночас, 25,4% киян вважають, що він буде кращим за попереднього мера, 19,3% - таким же самим, а 26,2% опитаних було важко відповісти на запитання", сказала Бекешкіна.

За її словами, 19,6% опитаних киян оцінюють перші кроки мера Черновецького переважно позитивно, 23,4% - переважно негативно, 35,8% - поки не визначилися і 21,3% опитаних зазначили, що нічого не знають про його перші кроки на посаді мера.

Соціолог також повідомила, що на виборах мера Києва 26 березня Черновецькому віддали голоси 45% жителів Лівого берега.

"Це пов`язано, швидше за все, з тим, що саме в цьому районі Києва відзначається найбільша активність благочинної діяльності Черновецького", - пояснила вона.

Разом з тим, Бекешкіна зазначила, що при голосуванні 25 березня чинник благодійності Черновецького грав як "за" нього, так і "проти".

"Серед опитаних 37,6% киян проголосували за Черновецького через його благодійну діяльність, тоді як 28,6% киян, що проголосували проти нього, вважають його благодійну діяльність підкупом виборців", - повідомила соціолог.

Бекешкіна також вважає, що у разі відмови Віталія Кличка балотуватися в мери Києва на виборах переміг би Олександр Омельченко.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування