Медведчук чи то хоче очолити Нафтогаз, чи то порушити справу проти Ющенка

Середа, 17 травня 2006, 18:26

СДПУ(о) вимагає порушення кримінальної справи проти державних чиновників, причетних до газової кризи.

Ми вимагаємо порушення кримінальної справи проти державних чиновників причетних до газової кризи в Україні, говориться у повідомленні, переданому прес-службою партії.

Партія також заявляє, що "непрофесіоналізм і безвідповідальність нинішньої влади роблять необхідним створення Громадського національного антикризового комітету, метою якого має стати суспільний контроль за діяльністю "Нафтогазу України".

СДПУ(о) також вимагає оприлюднення інформації, "яку влада приховує від українського народу".

"СДПУ(о) неодноразово заявляла про те, що саме дії представників помаранчевої влади призвели до кризової ситуації з поставками газу в Україну", - говориться повідомленні.

"Соціал-демократична партія (об'єднана) вважає це злочином проти українського народу, що несе погрозу не тільки економіці країни, але і може привести до найтрагічніших наслідків", - зазначено в документі.

У повідомленні відзначається також, що представники "Нафтогазу" повідомили, що з початку березня в підземні газові сховища було закачано 1,5 мільярда кубометрів газу, "у той час, як плани передбачають цифру в шість разів більшу".

Це ставить Україну на межу енергетичної катастрофи, у тому числі і повторення трагедії Алчевська в національному масштабі, зазначає СДПУ(о) і додає, що "ні Кабмін, ні МНС, ні "Нафтогаз" не пропонують ефективних шляхів виходу з кризи.

"Не можна не відзначити злочинну недбалість президента і РНБОУ, що допустили виникнення такої ситуації", відзначається у повідомленні.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування