Піскун радий, що нарешті одержав статус, а Янукович чекає роботи

Четвер, 25 травня 2006, 10:44

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович прогнозує, що новообраний парламент зможе швидко вирішити всі організаційні питання і приступити до нормальної законотворчої роботи.

За словами Януковича, наскільки швидко парламентові вдасться вирішити питання створення коаліції і формування уряду, покажуть уже перші дні його роботи.

Янукович відзначив, що у четвер прийшов на перше засідання парламенту з нормальним настроєм: "Відчуття того, що попереду має бути велика робота".

Відповідаючи на питання про те, хто буде обраний спікером нового парламенту, Янукович відзначив: "Той, кого обере більшість, той і буде".

При цьому він не відповів на запитання, чи буде спікером член Партії регіонів.

Новообраний депутат Святослав Піскун прийшов на перше засідання парламенту з "гарним" настроєм.

В інтерв'ю журналістам Піскун заявив: "Я думаю, незабаром розберемося - що до чого, звідси легше. Дуже важко було розбиратися, коли не було ніякого статусу. А коли є статус, то можна якось з кимсь і поговорити нормально".

Піскун сказав, що в нього оптимістичні прогнози: "Усе зроблять - оберуть більшість, уряд".

Відповідаючи на питання про те, хто може стати новим спікером, Піскун відзначив: "А яка різниця? Буде поганий спікер - переоберемо".

Член фракції Компартії Сергій Матвієнков прийшов на перше засідання нового парламенту "з бадьорим, робочим" настроєм.

Матвієнков висловив думку, що в парламенті ситуація буде непроста.

Щодо створення коаліції Матвієнков сказав, що це не такий простий і гладкий процес: "Зараз поки говорять вожді, і вони не можуть домовитися, не можуть знайти спільну мову".

Матвієнков також відзначив, що те, хто стане спікером нового парламенту, буде залежати від того, якою буде конфігурація парламентської коаліції.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування