Депутатам поки видали лише канцтовари і речі з дерматину

Четвер, 25 травня 2006, 11:58

Новообрані депутати поки отримали від Верховної Ради лише канцтовари.

"На сьогодні я отримала від Верховної Ради і від держави Конституцію України, регламент, низку законів України і чудовий шкіряний чорний портфель для того, щоб я могла плідно працювати, і інструкцію по порядку роботи з електронною системою Ради", - розповіла Радіо "Свобода" "регіоналка" Олена Лукаш.

При цьому вона зазначила, що поки не цікавилася, які матеріальні та побутові умови має їй забезпечити держава.

Бютівець Дмитро Видрін, який народним депутатом також став вперше, сподівається, що держава забезпечить його проїзним квитком на метро.

"Вже отримав чудовий портфель. Щоправда, не з натуральної шкіри, а з дуже якісного дерматину. Також отримав календар та якісну ручку. Ще я хотів би мати безплатний квиток на метро. Це, мабуть, все. Помешкання в мене є, автомобіль непоганий є, дачу я вже мав колись, тож знаю, що це одні тільки клопоти", - зазначив новообраний депутат.

Комуніст Олександр Голуб до Верховної Ради пройшов вже втретє. За його словами, він отримав той же набір документів, що й у попередні роки. Він також розповів, що "немає машини, яка б закріплювалася за конкретним депутатом".

"Він може скористатися автівкою, там, викликати її, коли треба поїхати на медіа, на телебачення... Ну, можна отримати машину там на годину, на дві, проте немає такої персонально закріпленої машини", - зазначив депутат.

Він також повідомив, що в позаминулому скликанні отримав службову квартиру.

Як відомо, кожного новоспеченого депутата держава зобов’язана забезпечити квартирою, або ж сплатити компенсацію. Минулого скликання компенсації становили від 100 до 300 тисяч гривень.

Наразі 146 народних депутатів некиян поселили у чотиризірковому готелі "Київ".

Також парламентарі отримують право безкоштовно лікуватися у лікарні Державного управління справами "Феофанія".

Крім того, кожному законотворцю держава має оплатити послуги чотирьох помічників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування