У ВЕРХОВНІЙ РАДІ СТАВСЯ ПЕРШИЙ СКАНДАЛ

Четвер, 25 травня 2006, 13:04

У засіданні Верховної Ради у четвер оголошено перерву до 16 години, а наступне засідання парламенту відбудеться 7 червня.

За таку постанову, запропоновану фракціями Блоку Юлії Тимошенко, "Нашої України" та Соцпартії проголосували 240 депутатів з 445 присутніх.

У голосуванні брали участь депутати з фракцій-учасників майбутньої демократичної коаліції. Вони мотивували пропозицію про перенесення засідання створенням коаліції.

Водночас депутати фракції КПУ та Регіонів намагалися заблокувати трибуну, вимагаючи продовжити роботу Верховної Ради або принаймні оголосити перерву для обговорення питання.

До трибуни Верховної Ради підтягнулося приблизно 60 депутатів.

Але головуючий на засіданні Іван Бокий все ж поставив питання на голосування.

Перед цим депутат від "регіонів" Ярослав Сухий вступив у перепалку з Боким.

Сухий експресивно висловився проти пропозиції БЮТ, СПУ та "Нашої України", зазначивши, що вона є "деструктивною".

"Ви свою коаліцію ліпите вже стільки часу! Вже діти знають, що ви її створюєте, чого ви нас туди втягуєте?", - вигукнув він.

Він також вимагав обрати голову лічильної комісії, на що Бокий зазначив, що цим займається безпосередньо лічильна комісія на своєму засіданні, а не депутати Верховної Ради.

На це Сухий звернувся до Бокого: "Ви мене не коментуйте і, взагалі, нікого не коментуйте!"

Свої різкі висловлювання Сухий супроводжував не зовсім коректною жестикуляцією, на що Бокий зазначив: "Я думаю, що жест, коли ви показуєте біля скроні, це некрасиво".

Згодом у перепалку з Боким вступив лідер фракції Комуністів Петро Симоненко. "Ви цю коаліцію, як дитину, носите. Ви її переносили давно", - сказав він, звертаючись до членів помаранчевих фракцій

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування