Суд призначив в.о. Івченка людину з кримінальним минулим?

Четвер, 25 травня 2006, 15:34

Апеляційний суд Києва відновив Ігоря Діденка в посаді виконуючого обов'язки голови правління НАК "Нафтогаз України".

Як повідомило "Інтерфакс-Україна" джерело у виконавчій службі, близько 11:30 ранку в четвер Діденко в супроводі судових виконавців і представників правоохоронних органів пройшов до будинку центрального офісу "Нафтогазу" у Києві.

Водночас заступник начальника юридичного департаменту НАК Андрій Галущак заявив, що єдиним легітимним керівником "Нафтогазу" є тимчасово в. о. голова правління Олександр Болкісєв.

"Представники виконавчої служби й Ігор Діденко одержали відповідні роз'яснення від представників юридичного департаменту "Нафтогазу України" і залишили будинок. Виконавче провадження з даної справи припинено", - сказав Галущак.

Він уточнив, що Діденко апелював до рішення Печерського районного суду Києва від 5 вересня 2000 року, яким його було відновлено на посаді в. о. голови правління "Нафтогазу".

"Нафтогаз України" звертається до Кабміну з проханням негайно призначити голову правління відповідно до встановленої законом і статутом компанії процедури", - заявив заступник начальника юридичного департаменту НАК.

Як відомо, Діденка було звільнено з цієї посади й одночасно призначено в.о. голови правління компанії постановою уряду від 7 квітня 2000 року після добровільної відставки з посади голови "Нафтогаз України" Ігоря Бакая.

Однак 20 червня 2000 року колишній тоді перший віце-прем'єр Юрій Єхануров звільнив Діденка у зв'язку з невиконанням доручення прем'єр-міністра, яким тоді був нинішній президент Віктор Ющенко.

Єхануров назвав причиною звільнення Діденка невиконання ним доручення про передачу першому заступнику голови Фонду держмайна Михайлу Чечетову прав на представлення інтересів держави на зборах акціонерів ВАТ "Укрнафта".

У липні 2001 року Діденка було арештовано у Німеччині у зв'язку з розслідуванням справи про розкрадання грошей остарбайтерів, за якою також проходив колишній депутат і екс-президент Градобанку (Київ) Віктор Жердицький.

У червні 2004 року його було засуджено до чотирьох років і трьох місяців ув’язнення. Тоді ж обоє оскаржили цей вирок земельного суду.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування