Лист про підвищення ціни за газ "Нафтогаз" не одержував

Понеділок, 29 травня 2006, 11:46

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" спростувала інформацію про намір трейдера RosUkrEnergo з 1 липня поточного року підвищити ціну природного газу, що поставляється в Україну.

"Жодних офіційних пропозицій про підвищення ціни на газ, що поставляється в Україну, від RosUkrEnergo не надходило", - повідомив начальник управління зі зв'язків із громадськістю "Нафтогаз України" Едуард Занюк у понеділок.

Раніше "Комерсант" повідомив, що RosUkrEnergo 25 травня направило "Нафтогазу" офіційне повідомлення про підвищення з 1 липня 2006 року ціни природного газу, що поставляється, з $95 до $130 за 1 тис. куб. м.

Як повідомлялося, "Нафтогаз", "Газпром" і RosUkrEnergo на початку 2006 року погодили розмір ставки транзиту російського і середньоазіатського газу по території України.

НАК погодилася зафіксувати на п'ять років транзитну ставку для цих компаній на рівні $1,6 за 1 тис. куб. м на 100 км відстані у відповідь на п'ятирічну фіксацію ціни на поставки газу RosUkrEnergo в Україну на рівні $95 за 1 тис. куб. м.

RosUkrEnergo з 1 січня 2006 року є ексклюзивним постачальником російського і середньоазіатського газу в Україну.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування