Дочка "РосУкрЕнерго" зібралася скуповувати російські нафтогазові активи?

Понеділок, 29 травня 2006, 11:58

Спільне підприємство "Нафтогазу України" і RosUkrEnergo "Укргаз-Енерго" збирається купити нафтогазові активи в Росії.

Про це заявив голова ради директорів "Укргаз-Енерго" Ігор Воронін у Лондоні на Українському інвестиційному саміті, повідомляє "Дело".

"Нас цікавить створення видобувних потужностей на території Російської Федерації", — сказав він.

Реклама:

На думку начальника управління інвестиційно-банківських послуг Укрсоцбанку Еріка Наймана, мінімальна ціна покупки активів газодобувного підприємства в Росії — це десятки мільйонів доларів.

"Однак залучити кредит на таку суму буде нескладно. Головне — забезпечити його заставою", — уточнює він.

Джерело газети, близьке до керівництва "Укргаз-Енерго", повідомило, що компанія найближчим часом має намір залучити на міжнародному ринку синдиковану позику на суму $1,2 млрд.

ВІДЕО ДНЯ

Джерело припускає, що частина кредиту буде спрямована на покупку однієї з нафтогазових компаній у Росії.

Водночас шанси "Укргаз-Енерго" на власний видобуток у Росії експерти вважають низькими.

"З огляду на досить складні відносини Києва і Москви в газовій сфері, представляється вкрай малоймовірним видобуток українською компанією газу на території Росії", — сказав аналітик інвесткомпанії "Ренесанс Капітал" Роман Єлагін.

"Поки немає інформації про продаж російської газодобувної компанії. Можна говорити про покупку однієї з "дочок" "Газпрому". Але чому "Газпром" повинен поділяти з кимсь видобуток?", - зазначив він.

У "Газпромі", якому належить більше сотні газодобувних підприємств, інформацію про можливий продаж активів не підтвердили.

На думку експерта Українського центру економічних і політичних досліджень ім. Разумкова Володимира Саприкіна, українська компанія може претендувати на приватні активи.

"Це чергові популістські заяви компанії, яка тільки почала працювати. До того ж її майбутнє досить туманне", — вважає він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News