Комуністи виставлять Мартинюка в конкуренти Морозу

Понеділок, 29 травня 2006, 13:40

Комуністи готові запропонувати на посаду спікера парламенту свою кандидатуру.

Таку заяву в понеділок на прес-конференції зробив лідер КПУ Петро Симоненко.

Симоненко вважає, що за нинішніх умов у новому парламенті спікер-комуніст був би найоб'єктивнішим.

"Ми незаангажовані на фінансово-промислові угруповання, ми непідконтрольні олігархічним структурам і маємо великий досвід організації роботи парламенту", - сказав він.

Симоненко також заявив, що на посаду спікера парламенту цілком міг би претендувати Адам Мартинюк.

За його словами, Мартинюк, маючи певний досвід роботи першим віце-спікером, міг би відразу сісти в крісло голови парламенту і без будь-якої додаткової підготовки, з першого дня, повноцінно вести засідання ВР.

Разом з тим, лідер КПУ відзначив, що якщо виходити з того, що Верховна Рада - це клуб олігархів, то найбільш глибоко олігархічні проблеми і проблеми фінансово-промислових груп регіональної користі знає Микола Азаров як з погляду керівника Державної податкової адміністрації України, так і з погляду першого віце-прем'єра.

Симоненко також висловив думку, що парламентська коаліція не буде створена до 7 червня.

Лідер комуністів заявив, що, навіть якщо формально буде заявлено про створення такої коаліції, вона буде досить хибкою.

"Навіть якщо зараз де-юре буде створена помаранчева коаліція, то де-факто буде діяти коаліція "Нашої України" і Партії регіонів", - відзначив Симоненко.

Він також заявив, що КПУ сьогодні не бачить жодної політичної сили в парламенті, з якою б партія могла створити коаліцію.

За словами Симоненка, незважаючи на те, що цей проект містить дуже багато ініціатив, що збігаються з ідеологією комуністів, у ньому не виписані механізми рішення конкретних проблем.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування