Черновецький інвентаризує базари, кінотеатри і зоопарк

Понеділок, 29 травня 2006, 15:36

Київський мер Леонід Черновецький скасував своє розпорядження про створення комісії з питань забезпечення житлом інвесторів, що постраждали внаслідок діяльності групи інвестиційно-будівельних компаній "Еліта-Центр".

Як ідеться у повідомленні прес-служби Київської міськдержадміністрації, нове доопрацьоване розпорядження з цього питання буде ухвалено пізніше.

Як відомо, раніше відповідальним за подальшу роботу з ошуканими інвесторами "Еліта-Центр" у столичній мерії було призначено в.о. заступника голови Київської міськадміністрації Віталія Журавського.

Крім того, Черновецький доручив провести аналіз фінансових результатів діяльності комунальних підприємств за 2005 рік і перший квартал поточного року.

Як повідомили "Інтерфакс-Україна" у прес-службі міської адміністрації, аналіз повинні провести заступники голови Київської міськадміністрації відповідно до розподілу функціональних обов'язків.

Відповідно до доручення, за підсумками аналізу повинні бути визначені доцільність і основні напрямки подальшої діяльності комунальних підприємств.

Віце-мери протягом 10-ти днів повинні представити Черновецькому пропозиції щодо вдосконалення управління комунальними підприємствами столиці і приведення їхніх статутів у відповідність з чинним законодавством.

Станом на 1 квітня в Реєстрі комунальних підприємств Києва нараховувалося 480 об'єктів господарювання, з них 188 здійснюють комерційну діяльність, 291 - некомерційну господарську діяльність, у тому числі так звані бюджетні підприємства, 1 - підприємство змішаної форми господарювання.

Особливу категорію складають підприємства, що при значній сумі річного доходу мають незначний прибуток або збитки.

Це, зокрема, КП "Бессарабський ринок", КП "Володимирський ринок", КП "Житній ринок", КП "Київський зоологічний парк", КП "Кінотеатр "Київська Русь".

Статути цілої низки комунальних підприємств не приведені у відповідність з чинним законодавством.

Так, більше 30-ти з них мають назву "Державне комунальне підприємство", у той час, як ця назва втратила своє значення з ухваленням Конституції в 1996 році.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування