"Наша Україна" образилась на російську Думу

Понеділок, 29 травня 2006, 15:42

Блок "Наша Україна" засуджує спроби Державної Думи Росії переглянути територіальну цілісність України.

Про це йдеться у заяві блоку з приводу запиту Держдуми до уряду РФ щодо можливості приєднання Криму до складу Російської Федерації згідно з Кучук-Кайнарджийським договором 1774 року.

"Наша Україна" заявляє, що вищому законодавчому органу Росії не личить прийняття політичних рішень на ґрунті історичних подій двохсотп’ятдесятилітньої давнини. Ми переконані, що сучасні міжнародні відносини не повинні будуватись відповідно до угод доби просвітництва, чи інших епох, а враховувати політичні реалії сьогодення", - говориться в заяві.

В заяві також нагадується, що Кучук-Кайнарджийський договір 1774 року був укладений між Російською імперією та Оттоманською Портою, двома неіснуючими сьогодні державами.

"Подібні "інтерпретації" окремих російських політиків можуть спровокувати радикальні українські політичні сили до аналогічних кроків: наприклад, приєднання до України всіх земель Київської Русі (включно з Москвою та Кубанню)", - говориться в заяві.

"Наша Україна" засуджує практику "історичних маніпуляцій" і вважає, що вона не тільки згубно впливає на українсько-російські взаємини, а й виставляє діяльність депутатів Державної Думи у непристойному світлі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування