Черновецького повели до суду, бо він хоче "закрити рота" журналістам?

Понеділок, 29 травня 2006, 16:43

Печерський районний суд Києва на попередньому судовому засіданні призначив дату розгляду по суті позову мера Києва Леоніда Черновецького до звільненого ним генерального директора ТРК "Київ" Валерія Ткачука та автора програми "СТН-тижневик" Володимира Заманського.

Відповідне рішення у понеділок під час першого судового засідання оголосив головуючий в судовому процесі суддя Володимир Карабань.

Як зазначається у позовних вимогах Черновецького, він вимагає притягти Ткачука і Заманського до кримінальної відповідальності за нібито умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, а також образу релігійних почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями.

Представники інтересів у суді відповідачів звернулись до суду з усним клопотанням, у якому просили суд зобов’язати, щоб Черновецький був присутній на судових засіданнях "для того, щоб особисто давав свідчення".

Суд відмовив у задоволенні цього клопотання, пояснивши своє рішення тим, що зараз суд не вбачає за доцільну присутність у залі суду Черновецького.

Водночас суд зазначив, що в разі необхідності Черновецького буде викликано для надання пояснень за його позовом.

Коментуючи поданий мером Києва позов, Ткачук в інтерв’ю журналістам сказав, що розцінює його як намагання "нам (журналістам) закрити рота".

На переконання Ткачука, "треба, щоб у суді була не магія посадовців, а магія сили закону".

"Тоді нам рот не будуть закривати такі, як Черновецький", - сказав він.

Як відомо, 17 квітня Черновецький усунув Ткачука від роботи для проведення службового розслідування.

З 15 травня Ткачука звільнено з посади у зв’язку з завершенням повноважень.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News