Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецьк не приєднається до мовного сепаратизму

Субота, 6 травня 2006, 14:23

Влада Донецької області не має наміру надавати російській мові статус регіональної, як це зробили в Харкові, Луганську і Севастополі.

Про це заявив виконуючий обов`язки голови Донецької облдержадміністрації Сергій Дергунов у п’ятницю в Донецьку на зустрічі з послом Німеччини в Україні Дітмаром Штюдеманном.

На думку Дергунова, перш ніж порушувати мовне питання, треба розуміти, що означає саме розуміння слова "регіональний", оскільки в жодному законі про це не сказано.

В той же час, Конгрес українських націоналістів закликає президента Віктора Ющенка скликати засідання Ради нацбезпеки й оборони з мовного питання.

КУН підкреслює, що "зазначені рішення ряду місцевих рад являють безпосередню загрозу національної безпеки України".

У той же час, керівник луганської обласної організації партії "Собор" Анатолій Назаренко у п'ятницю подав у Ленінський суд Луганська адміністративний позов про визнання незаконним рішення Луганської облради від 25 квітня 2006 про додання російській мові статусу регіональної.

Як повідомлялося, 25 і 26 квітня Луганська обласна рада і Севастопольська міськрада прийняли рішення про надання російській мові статусу регіональної, відповідно, в області і місті.

Ще раніше, 6 березня 2006 року, за надання російській мові статусу регіональної в Харкові проголосували депутати Харківської міської ради.

Ющенко дав доручення міністерству юстиції і Генпрокуратурі вивчити питання про відповідність законодавству рішень ряду місцевих рад про надання російській мові статусу регіональної.

"Інтерфакс-Україна", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування