Луценко стане на боротьбу з коноплею. Черновецький уже спробував

Субота, 6 травня 2006, 14:47

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко готовий "стати у лави демонстрантів, які виступають проти легалізації будь-яких видів наркотиків".

Про це він заявив журналістам у Києві, коментуючи намір ряду організацій провести у суботу "Маршу свободи" на Хрещатику.

"Я категорично проти (легалізації наркотиків), - сказав Луценко. - При нагоді стану в ряди тих, хто виступає проти ідеї легалізації будь-яких видів наркотиків. Це колосальне зло для нашої країни".

Водночас Луценко зауважив, що "лише з огляду на виконання закону, за яким міліція не має права брати участь у демонстраціях, весь особовий склад підрозділу по боротьбі з наркотиками сьогодні не на майданах".

"Ми не маємо на це права, але міністр - це політична особа, і при нагоді я стану в ряди контрдемонстрантів, які збираються проти легалізації марихуани, коноплі тощо", - зазначив він.

Водночас, Шевченківський районний суд відмовився обмежити проведення Маршу Свободи в рамках щорічного Всесвітнього Конопляного Маршу у суботу в центрі Києва.

Таке рішення прийняла суддя Наталя Притула, розглянувши позов Київської міської державної адміністрації до представників громадської ініціативи "Об'єктивна реальність" Тараса Ратушного й Настасії Безверхої.

Суд постановив, що проведення цієї акції в той самий час із іншими акціями в центрі Києва не перешкодить громадському порядку.

Водночас суд частково задовольнив позов Київміськадміністрації до учасників Маршу, зобов'язавши їх не використовувати посилюючі апаратури й не виходити на проїзну частину вулиць.

У своєму позові Київміськадміністрація просила суд обмежити проведення "Об'єктивною реальністю" Маршу Свободи, початок якого було заплановано на 13:00 на Михайлівській площі, шляхом заборони проведення цієї акції саме в цьому місці й у цей час.

У свою чергу, відповідачі Ратушний і Безверха заявили, що Київміськадміністрація неправильно інтерпретує мету Маршу Свободи, оскільки його учасники вимагають не легалізації легких наркотиків, як зазначається в позові, а толерантного ставлення до тих, хто вживає ці наркотики.

УНІАН, Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування