Луценку не дали повернути гроші від "Еліта-Центру"

Субота, 6 травня 2006, 15:12

Правоохоронці України та країн СНД встановили наявність в організатора афери "Еліта-Центр" Олександра Волконського щонайменше 5 паспортів.

Про це у суботу повідомив журналістам у Києві міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

"Ми йдемо буквально по сліду головного організатора цієї афери і знаємо уже як мінімум 5 паспортів, які він використовував для прикриття… останній він отримав після зникнення з України… Я підозрюю, що у нього в кишені є ще декілька", - сказав Луценко.

За його словами, на сьогодні в рамках розслідування справи щодо афери "Еліта-Центр" "є повна взаємодія" співробітників міліції України з їхніми колегами з Росії та країн Прибалтики.

"Ми робимо все від нас можливе, аби затримати його (Волконського). На жаль, затримання коштів або частини крадених коштів нам не вдалося через неконструктивну позицію українських судів, які, посилаючись на різні неврегульовані норми, не дали можливості заарештувати декілька десятків мільйонів гривень, знайдених нами на рахунках закордонних банків", - зазначив міністр.

При цьому, відповідаючи на одне з запитань, міністр зауважив, що слідству відомо і справжнє прізвище Волконського, місце його народження, місце та час отримання освіти, родинні зв’язки.

Луценко такж повідомив, що співробітники міліції затримали декількох осіб у рамках розслідування кримінальної справи щодо замаху на голову спостережної ради компанії "Славутич-Капітал" Геннадія Корбана.

За його словами, на сьогодні "є дві міліцейські версії (щодо замаху). Одна з них пов’язана із перерозподілом власності навколо "Озерки" (Центральний ринок у Дніпропетровську), друга - з аналогічними діями у нафтогазовій сфері".

Водночас Луценко відмовився назвати організаторів замаху на Корбана, пославшись на таємницю слідства.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування