Єхануров пообіцяв підняти зарплати до світового рівня

Субота, 6 травня 2006, 15:44

Прем'єр Юрій Єхануров заявляє, що уряд має намір скорегувати заробітну плату в зв'язку з підвищенням тарифів на енергоносії.

Про це він повідомив в інтерв'ю журналістам у суботу в селі Циблі Київської області, відповідаючи на питання про перспективи підвищення тарифів на енергоносії.

"Люди виступають не проти підвищення (тарифів на енергоносії), люди виступають тільки проти того, скільки відсотків від заробітної плати займає ця оплата", - сказав прем'єр.

"Усі розуміють, що газ повинен бути дорожче, але для того, щоб газ був дорожче, у людини повинна бути відповідна зарплата", - підкреслив Єхануров, додавши, що це питання він порушував на засіданні Кабміну.

"Чому український сталевар повинен одержувати меншу заробітну плату, ніж німецький, або в іншій країні? Це нормальне питання, яке повинні ставити і профспілки і роботодавці, а уряд повинен змінити свою позицію", - підкреслив прем'єр.

Єхануров відзначив, що сьогодні держава стає не роботодавцем, а регулювальним органом. "Ми повинні відрегулювати так відносини, щоб у складі собівартості продукції заробітна плата була такою, якою вона є у світі", - сказав він.

Як повідомлялося, 30 березня Національна комісія регулювання електроенергетики прийняла рішення про підвищення з 1 травня на 25% тарифів на газ для населення, бюджетних і комунальних організацій, а також тарифів на електроенергію для населення.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News