Ющенко згодний на Тимошенко-прем'єра

Субота, 6 травня 2006, 16:46

Президент Віктор Ющенко готовий затвердити на посаді прем'єр-міністра як Юлію Тимошенко, так і Юрія Єханурова у випадку досягнення низки принципових домовленостей про роботу Кабміну.

"Якщо ми досягнемо принципових домовленостей, то неважливо, хто буде консолідувати уряд — Тимошенко, Єхануров або хтось інший", - сказав він в інтерв'ю тижневику "Контракти".

"Шанси є у кожного. У мене немає готового рішення по кандидатурі прем'єра. Зараз мова йде про те, що потрібно сформувати команду і визначити програму, над реалізацією якої буде працювати Кабмін", - сказав президент.

Він пояснив, що бачить на посаді прем'єра людину, що відмовилася від служіння корпоративним інтересам на користь національних.

"Прем'єр не повинен вести закулісну гру, він повинен дистанціюватися від задоволення бізнес-потреб оточення і своїх власних", - підкреслив Ющенко.

"Багато молодих демократій загинули через те, що політик-революціонери зайняли службові крісла і забули про національні інтереси. Саме звідси випливає самопоїдання, брехня, прослушки, усушки і цькування колишніх соратників", - сказав він.

Ющенко підкреслив, що Україні потрібний монолітний уряд. "Моя перша вимога до нового уряду проста — міністри повинні бути групою патріотів, що відстоюють національні інтереси і є професіоналам, яким почуття власної гідності не дозволяє опуститися до внутрішніх інтриг", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...