Росія не обіцяє нормальну атмосферу, якщо Україна перегляне оренду

Субота, 6 травня 2006, 17:52

Росія підкреслює, що прогрес на переговорах з Україною по Чорноморському флоту залежить від неухильного дотримання домовленостей щодо розміру орендної плати за перебування флоту на території Криму.

Про це говориться в опублікованому в суботу на сайті МЗС РФ офіційному повідомленні цього відомства.

"Найважливішою умовою прогресу на переговорах і збереження їхньої нормальної атмосфери є дотримання базових угод з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України, включаючи неухильне виконання умов щодо розміру орендної плати", - підкреслює МЗС.

У документі відзначається, що між Москвою і Києвом зберігаються "значні розбіжності" з питань інвентаризації об'єктів флоту і забезпеченні мореплавання в Чорноморському й Азовському морях.

"Росія готова продовжити роботу з цих питань у конструктивному ключі, виходячи з того, що можливість досягнення практичних результатів залежить від готовності обох сторін рухатися назустріч один одному", - відзначається в повідомленні.

4 травня в Москві відбулося друге засідання підкомісії з питань функціонування Чорноморського флоту і його перебування на території України. Наступне засідання підкомісії пройде в липні-серпні цього року в Севастополі.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...