"Наша Україна" пропонувала Морозу спікерство і прем'єрство

Неділя, 18 червня 2006, 17:41

Лідер Соцпартії Олександр Мороз вважає, що переговорним процесом зі створення парламентської коаліції де-факто керує президент Віктор Ющенко.

Про це говориться в заяві Мороза, розповсюдженій у неділю.

"Президент на словах дистанціюється від переговорного процесу, а саме його позиція визначає дії "Нашої України" і бізнес-груп, яких сам Віктор Андрійович уповноважив брати участь у різновекторних переговорах", - вважає Мороз.

Коментуючи виступ президента, що прозвучав в минулу п'ятницю, лідер Соцпартії відзначив, що він "викликав нерозуміння, особливо тому, що термінологія і тон його мови зовсім не відповідають тому, що говорив Віктор Андрійович напередодні".

За словами Мороза, у своєму виступі Ющенко "допустив ряд неточностей". Насамперед, за його словами, "це стосується політичної відповідальності Віктора Ющенка - не можна керувати процесом і одночасно знаходитися "над поєдинком".

"У своєму зверненні Віктор Ющенко відзначив, що нібито позиція соціалістів щодо квоти на посаду глави парламенту затягувала переговори", - сказав Мороз, при цьому додавши, що "ці слова президента не відповідають дійсності, і на наших кількаразових зустрічах Віктор Андрійович про цей аргумент не згадував".

Він також висловив думку про те, що "набагато сильніше перешкодили переговорному процесові непослідовні дії групи уповноважених президентом від "Нашої України".

За його словами, представники блоку "Наша Україна" "раніше пропонували соціалістам у різних політичних комбінаціях то посади прем'єр-міністра, то глави парламенту".

"Якби президент простежив історію питання по прес-релізах "Нашої України", він легко б переконався в правдивості моїх слів і в неточності власних формулювань", - підкреслив лідер СПУ.

Лідер Соцпартії висловив впевненість у тому, що "якби представники "Нашої України" не будували різні комбінації, щоб звинуватити інших суб'єктів переговорів у затягуванні або зриві процесу коаліції, а відразу заявили про твердий намір створювати коаліцію з Партією регіонів, переговорний процес спростився б".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування