"Газпром" буде брати по 200 доларів і з Лукашенка, і з Ющенка?

Понеділок, 19 червня 2006, 17:16

"Газпром" більше не збирається дотувати країни СНД і хоче будувати відносини з ними, виходячи з принципу рівної прибутковості поставок.

Про це повідомив заступник голови правління компанії Олександр Рязанов, передає ИТАР-ТАСС.

Ціна постачань газу для цих країн повинна розраховуватися за формулою: ціна на кордоні з Німеччиною мінус транспортні витрати, зазначив він.

За словами Рязанова, такий принцип буде застосований у відносинах з Білорусcю, Україною, Молдовою й іншими країнами СНД.

"Газпром" уже направив білоруським партнерам проект контракту постачань газу в Білорусь в наступному році за ціною 200 доларів за тисячу кубометрів.

У той же час уряду Туркменії і "Газпрому" у понеділок не вдалося домовитися про постачання туркменського газу в Росію з другого півріччя 2006 року, повідомив туркменський представник, близький до переговорів, повідомляє Обком з посиланням на Рейтерс.

"Сторони обговорили питання, пов'язані з закупівлею російською компанією туркменського природного газу, його ціну й обсяги постачань на другу половину 2006 року і на наступні три роки", - заявив він.

"Однак згоди з цих параметрів постачань газу не були досягнуто, і переговори відкладені для проведення консультацій з російським керівництвом", - додав туркменський представник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування