Партія регіонів увійде до коаліції через рік?

Четвер, 22 червня 2006, 10:26

Українські аналітики заявляють, що діяльність Партії регіонів в опозиції не спрямовуватиметься на руйнування стабільності нинішньої влади.

Разом з тим політологи пророкують боротьбу регіоналів за можливість створення альтернативного варіанту коаліції вже в найближчому майбутньому, повідомляє Німецька хвиля.

У незвичній та небажаній для себе ролі опозиціонерів, яка дістається Партії регіонів, лідери парламентських виборів докладатимуть максимальних зусиль, аби все-таки стати частиною влади, запевняють українські політологи.

Очолювана Віктором Януковичем Партія регіонів, на часи прем'єрства якого припало рекордне для України економічне зростання, жорстко критикуватиме новий уряд та вказуватиме на прорахунки його економічної політики.

Політолог Андрій Єрмолаєв вважає, що Партія регіонів буде надзвичайно ініціативною і на всі урядові проекти пропонуватиме альтернативні розробки.

На його думку, не виключено, що Регіони оголосять про створення тіньового уряду і зажадають законодавчого забезпечення його діяльності.

За словами політолога, Партія регіонів в жодному випадку не задовольниться посадою віце-спікера парламенту та керівництвом 10 комітетами.

Саме на наданні таких прав для опозиції наполягає особисто президент Віктор Ющенко.

Основною метою, на думку Єрмолаєва, буде створення нової коаліції за участі Регіонів, що може стати реальним вже через рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування