Європа буде дружити з Україною через газ?

Четвер, 22 червня 2006, 17:49

Євросоюз і США заявляють про свою підтримку України в плані продовження проведення необхідних реформ.

Про це йдеться у спільній ЄС-США декларації, прийнятій за підсумками проведеного в середу у Відні самміту країн.

"Україна зробила великий прогрес у сфері демократичних і економічних реформ. Ми будемо підтримувати розвиток України як демократичної, процвітаючої і безпечної країни", - наводить цитату з декларації "Інтерфакс-Україна".

"Ми будемо допомагати Україні продовжувати проведення економічних реформ, у боротьбі з корупцією і реформуванні енергетичного сектору", - йдеться у документі.

Крім того, у декларації відзначається необхідність підтримувати співробітництво з Україною у світлі забезпечення безперебійних постачань енергоносіїв.

Сторони також відзначили значущість відносин з Росією і прагнення "поглиблювати співробітництво в рамках питань, які представляють загальний інтерес".

"Будемо працювати з Росією для забезпечення енергетичної безпеки, застосування верховенства права, незалежності суддів і повної поваги до прав людини, включаючи вільні і незалежні засоби масової інформації", - говориться в документі.

Відповідно до декларації ЄС і США будуть "конструктивно використовувати ОБСЄ, як важливий форум для співробітництва, і закликають Росію виконати стамбульські зобов'язання і зобов'язання ОБСЄ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування