Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонал та екс-президент очолили антинатовський рух

Четвер, 22 червня 2006, 18:10

Представники 22 політичних партій і громадських організацій об'єдналися в громадський рух "За позаблокову, нейтральну Україну".

Зокрема, учасники форуму в четвер у Києві прийняли звернення до громадськості України, у якому відзначають важливість зовнішньої політики у розвитку українського суспільства.

Ініціатори руху також зазначають, що українська влада, ігноруючи волю більшості громадян, форсованими темпами "втягує Україну в НАТО".

"Україна опинилася перед загрозливою перспективою територіального розколу з політичних, національно-культурних і цивілізаційних ознак", - йдеться у зверненні.

Також у документі говориться про "переростання внутрішніх міжрегіональних протиріч у глибокий громадянський конфлікт із непередбаченими наслідками".

Учасники форуму відзначають, що зміна зовнішньополітичного курсу України є актуальною загальнонаціональною необхідністю.

На форумі створено громадську раду руху, до якої увійшли, зокрема, член фракції Партії регіонів Володимир Зубанов, лідер партії "Віче" Інна Богословська, екс-президент Леонід Кравчук, екс-депутат від Компартії Георгій Крючков.

Також до громадської ради увійшли лідер партії "Вперед, Україно!" Віктор Мусіяка, голова Всеукраїнської екологічної ліги Анатолій Толстоухов, екс-заступник міністра закордонних справ Олександр Чалий.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування