Росія стиснула українські маяки в ще більш міцних обіймах

Понеділок, 26 червня 2006, 10:18

Російський Чорноморський флот посилив охорону навігаційно-гідрографічних об'єктів, якими користуються російські моряки в Криму.

Так командування флоту відреагувало на чергову спробу України повернути контроль над кримськими маяками, які є її власністю, повідомляє Німецька хвиля.

Понад рік тому господарчий суд Севастополя ухвалив передати 77 навігаційних об'єктів, якими незаконно користується Чорноморський флот, українському підприємству "Держгідрографія".

Минулої п'ятниці судовий виконавець у супроводі активістів молодіжної організації "Студентське братство", які мали бути понятими, намагався передати судову ухвалу командиру військової частини, що утримує Костянтинівський маяк у Севастополі.

На об'єкт його не пустили, а прес-служба Чорноморського флоту назвала дії України спробою неправомірного вилучення майна флоту з використанням судової системи, що не відповідає російсько-українським домовленостям.

В свою чергу в "Студентському братстві" сподіваються, що з утворенням "помаранчевої коаліції" Україна буде активніше відстоювати свої законні позиції у відносинах з Росією.

За словами заступника голови організації Андрія Сидоренка, її активісти і надалі будуть привертати увагу громадськості до проблем базування російського флоту в Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...