Кушнарьов виграв у Луценка 1 гривню. ЛУЦЕНКО ПОДАЄ АПЕЛЯЦІЮ

Понеділок, 26 червня 2006, 10:20

Печерський районний суд Києва визнав недостовірними висловлювання міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на адресу депутата Євгена Кушнарьова на телеканалі ICTV.

Суд зобов'язав МВС спростувати викладену міністром інформацію і вибачитися перед Кушнарьовим.

Позов Кушнарьова і його сина Андрія, на адресу якого також лунали висловлювання Луценка, суд задовольнив частково, оскільки зобов'язав не самого міністра, а міністерство спростувати інформацію і компенсувати моральний збиток у розмірі 1 грн., а також судові витрати.

"Визнати дані такими, котрі не відповідають дійсності і зачіпають честь, гідність та ділову репутацію Кушнарьова", - йдеться у рішенні суду.

Суд зобов'язав МВС спростувати інформацію тим самим способом, яким вона була поширена. Телеканал ICTV як третя особа на боці відповідача зобов'язаний судом надати ефір для спростування інформації.

Крім того, МВС повинно вибачитися перед Кушнарьовим.

Рішення Печерського суду може бути оскаржене в апеляційній інстанції протягом 10 днів.

В інтерв'ю журналістам представник Кушнарьова в суді Ірина Клименко назвала рішення суду "цілком обґрунтованим" і підкреслила, що таке рішення задовольняє позивача.

Зі свого боку Кушнарьов висловив сподівання, що "це рішення остудить запал головного міліціянта країни, що вже зарвався".

3 березня в ефірі ICTV у програмі "Свобода слова" міністр, на думку Кушнарьова, "дозволив собі образливі висловлювання на його адресу і сина".

Позивач вимагав від відповідача спростування інформації і відшкодування морального збитку в розмірі однієї гривні.

Водночас прес-секретар міністра Інна Кисіль повідомила, що МВС має намір оскаржити рішення Печерського суду в Апеляційному суді.

Скаргу адвокати МВС збираються подати вже у вівторок.

На питання, як вони оцінюють свої шанси на виграш, Кисіль відповіла, що не може дати відповіді на це питання.

"Інтерфакс-Україна", Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування