ЛЕСЯ ГОНГАДЗЕ ХОЧЕ ЩЕ ОДНУ ЕКСПЕРТИЗУ

Понеділок, 26 червня 2006, 14:24

Уповноважений з прав людини Ніна Карпачова заявляє, що рішення про поховання "таращанського" тіла може ухвалити тільки мати убитого журналіста Леся Гонгадзе.

Про це Карпачова заявила на прес-конференції в понеділок у Києві, відповідаючи на питання журналістів.

"Вона має право, як мати, на ухвалення такого рішення", - сказала Карпачова, при цьому відзначивши, що Гонгадзе "заперечує, щоб тіло ховалося як тіло її сина".

За словами Карпачової, інформація про поховання тіла могла виникнути у зв'язку з тим, що ця тема обговорювалася в ході її зустрічі з Лесею Гонгадзе, коли та приїхала в Київ на черговий суд, який не відбувся.

Оскільки остання на той час німецька експертиза підтвердила приналежність досліджуваної стопи Гонгадзе, мова йшла про можливість поховання тіла, як тіла Гонгадзе.

Після цієї розмови, Карпачова, за її словами, звернулася до виконувача обов'язків генпрокурора Сергія Виноградова й одержала дозвіл Генпрокуратури на таке поховання.

Карпачова відзначила, що Леся Гонгадзе наполягає на експертизі краплі крові тіла, знайденого в Таращанському лісі, і без цього не вважає за можливе дати дозвіл на поховання тіла.

"Пані Леся мала час, одержавши цей документ, для того, щоб прийняти остаточне рішення. Вранці вона прийшла до мене і сказала про те, що все-таки її материнське серце не дозволяє їй ухвалити рішення про поховання тіла як власного сина, оскільки, на її думку, так і не було остаточно доведено, що фрагменти цього тіла, зокрема і стопа, належать Гонгадзе, на її думку", - сказала Карпачова.

Також уповноважений з прав людини підкреслила, що за 6 років, які пройшли після зникнення Гонгадзе, справа не зрушила з місця.

"На лаві підсудних перебувають обвинувачувані, котрі так і не можуть дати головну відповідь у першу чергу матері і всьому суспільству, де знаходиться голова Гонгадзе, якщо це тіло належить йому", - додала вона.

Раніше Гонгадзе заявила про те, що не має намір проводити поховання останків "таращанського" тіла, тому що, на її думку, ці останки не належать її убитому синові.

"Інтерфакс-Україна", Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування