КОАЛІЦІЮ ОГОЛОСЯТЬ В СЕРЕДУ?

Середа, 7 червня 2006, 01:30

БЮТ, СПУ і Наша Україна практично повністю погодили проект коаліційної угоди.

Про це в середу вночі повідомив голова секретаріату президента Олег Рибачук.

"Між БЮТ, СПУ, "Нашою Україною" та президентом пройшли консультації, ви бачите по часу, що не прості. Але вони домовились по головних принципах і практично погодили список розбіжностей", - сказав Рибачук.

За його словами, лідери політичних сил тепер попрямували на засідання політрад своїх партій для того, щоб до ранку опрацювати усі погоджені питання.

"Вони хочуть завтра вийти на засідання парламенту з певними формальними оголошеннями", - сказав Рибачук і додав, що питання прем'єрства і спікерства, "звичайно, обговорювалося".

"Тепер, зрозумівши позицію президента і позицію один одного, вони хочуть заміряти температуру у своїх фракціях. Вони хочуть переконатися, що така позиція знаходить там підтримку", - сказав Рибачук.

"Завтра питання постане так: не має значення спікерство чи прем'єрство – завтра буде коаліція. Це від них очікується", - наголосив він.

"Я як учасник переговорів вийшов до вас з враженням, що вона буде сьогодні. Я стверджую, про чітке розуміння цих трьох політичних лідерів плюс президент, що альтернативи помаранчевій коаліції немає. Вони з цим вийшли", - додав Рибачук

На питання, чи оголосять в середу лідери політичних сил про створення коаліції на засіданні Верховної Ради, Рибачук відповів:

"Завтра в Раді буде цікаво. Приходьте самі і перекажіть усім. Сумно там точно не буде".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування