"НАША УКРАЇНА" ЗДАЛА ВСІ СВОЇ ПОЗИЦІЇ?

Неділя, 16 липня 2006, 20:51

"Наша Україна" у переговорах про входження в антикризову коаліцію відмовилася від своїх вимог, які є неприйнятними для Партії регіонів.

Про це заявив один з лідерів фракції Партії регіонів Миколи Азарова, які він зробив у неділю ввечері в ефірі каналу НТН.

"Відпали неприйнятні для нас умови", - сказав він.

"Ми не визнаємо, наприклад, вибори голови парламенту". А чому не визнаємо? 238 народних депутатів обрали голови парламенту - це факт, з цим ніхто не може посперечатися. Нарешті наші партнери з цим погодилися", - відзначив Азаров.

"Другий момент. Порушено термін коаліції 10 днів. Але яке це має значення? Адже за фактом 230 депутатів (зараз уже 241, а у вівторок їх буде вже 245) об'єдналися навколо мети об'єднати Україну. Вам не подобається, що ми це зробили 7-го? Ну добре, ми повторно оголосимо про об'єднання 17-го", - сказав він.

"Спочатку висувалися такі ідеї: добре б, щоб комуністи не брали участі. Але це неможливо. Тому що коаліція антикризова створена, і ніхто не буде руйнувати цю коаліцію, ніхто не буде ставити під питання стабільність у країні заради того, щоб створити нову коаліцію", - сказав Азаров.

Щодо вимоги "Нашої України" призначити свого прем'єр-міністра, Азаров сказав: "Ми домовилися , що ми не будемо порушувати питання прем'єра в даній ситуації як головну причину того, що ми не можемо домовитися ".

"Коаліція уже висунула прем'єра. Це питання вже не підлягає обговоренню. Я дуже радий, що наші партнери готові продовжувати діалог з розумінням цього факту", - відзначив він.

На уточнююче питання, чи означає це, що "Наша Україна" дала згоду на прем'єрство Віктора Януковича, Азаров відповів: "Я сказав тільки те, що сказав. Що ми погодилися на переговорах цього питання зараз не торкатися".

На питання, на які поступки в ході переговорів пішла Партія регіонів, Азаров відповів: "Ми готові розглянути питання участі "Нашої України" у нашій парламентській роботі, участь у роботі комітетів Верховній Раді й участь у роботі уряду".

Азаров відзначив, що антикризова коаліція готова протягом тижня сформувати парламент і уряд. "До кінця цього тижня ми готові з ними або без них ("Нашої України") сформувати парламент і уряд", - сказав він.

"Я не бачу ніяких серйозних протиріч для того, щоб такі сили як "Наша Україна", Партія регіонів, соціалісти і комуністи підписали б нову угоду (про створення коаліції)", - додав Азаров.

За словами Азарова, переговори з "Нашою Україною" продовжувалися в суботу й неділю. Проте керівник інформаційного департаменту "Нашої України" Тетяна Мокріді повідомила "5 каналу", що їй нічого не відомо про ці переговори.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...