Тимошенко піднімає регіони на боротьбу з Лукашенківським режимом

Неділя, 16 липня 2006, 21:10

Близько 500 чоловік взяли участь у мітингу в неділю у Львові, організованому представниками Блоку Юлії Тимошенко.

Мітинг пройшов під гаслом: "Ні антидержавному переворотові". Присутні на мітингу викрикували "Ганьба олігархам".

Виступаючи на мітингу, народний депутат від БЮТ Андрій Шкіль заявив, що парламент потрібно розпустити, "оскільки це єдиний вихід налагодити в Україні демократичний лад".

Він також сказав, що лідер соціалістів Олександр Мороз, обраний спікером, - зрадник демократичної коаліції.

Ще один депутат від БЮТ Степан Курпіль сказав, що сьогоднішній мітинг - це спосіб донести громадську думку до парламенту, і Блок Тимошенко не дозволить ввести в Україні "лукашенківський режим".

Перед зібранням також виступив депутат від "Нашої України" Володимир В'язівський. Він сказав, що "Наша Україна" підтримує розпуск парламенту і проведення повторних виборів.

Мітинг був нетривалим (близько сорока хвилин) через те, що пішов сильний дощ.

В Івано-Франківську на мітинг, організований БЮТ, зібралося близько тисячі чоловік. Він пройшов під гаслами: "Україна в небезпеці!" "Ні комуно-олигархічному режиму!". Мітингувальники також вимагали розпустити Верховну Раду.

Секретар Івано-Франківської міськради Василь Бойчук заявив, що з формуванням антикризової коаліції Україна може втратити свою незалежність.

На мітингу також виступили депутати від БЮТ, "Нашої України".

Депутат Євген Гірник ("Наша Україна") закликав до активних дій: "формувати нові майдани в Києві і регіонах", щоб не допустити до влади антикризову коаліцію.

Він також висловив впевненість у тому, що 17 обласних рад, у яких перемогли демократичні сили, оголосять свої територіями вільними від прем'єра Віктора Януковича.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News