БЮТ не хоче подачок з барського плеча, а "Наша Україна" ще думає

Понеділок, 17 липня 2006, 12:25

Блок Юлії Тимошенко відмовляється надавати своїх кандидатів на посади голів парламентських комітетів, оскільки їх не влаштовує перелік комітетів, які коаліція вирішила надати опозиції.

Про це заявив один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов після завершення погоджувальної ради у парламенті у понеділок.

"Вони розібрались і скинули опозиції комітети, які їх не цікавлять. Це комітети молоді і спорту, охорони здоров’я, культури, духовності і так далі. Це те, що вони з барського плеча хочуть віддати опозиції", - сказав він.

"Ми вважаємо, що вони не можуть вирішувати, які питання нас цікавлять, а які ні", додав Турчинов.

Він також нагадав позицію, яку БЮТ виробив ще за часів існування демократичної коаліції щодо того, що "функції влади і опозиції мають бути розділені".

А саме, за словами Турчинова, влада має відповідати за соціально-економічний розвиток країни, а опозиція має контролювати владу, "починаючи від фінансів і завершуючи правоохоронною діяльністю".

При цьому Турчинов спростував заяву лідера КПУ Петра Симоненка про визнання антикризової коаліції з боку БЮТ і "Нашої України".

"Це неправда. Я лише сказав, що вони мають юридичне право пройти легітимізацію в парламенті, і тоді можна буде говорити про визнання або невизнання", - сказав він.

Турчинов також вважає, що спроба легітимізувати "цю процедуру, яку вони зробили фальстартом, не додає їм часу для формування уряду".

Тому, на його думку, президент має всі підстави для розпуску парламенту.

На запитання, чи буде БЮТ і далі блокувати роботу Верховної Ради, Турчинов відповів: "Ми продовжуватимемо працювати в межах Конституції і закону, а форми цієї роботи обговоримо у вівторок о 9.00 на засіданні фракції".

Водночас керівник фракції "Наша Україна" Роман Безсмертний сказав, що фракція вже визначилася щодо керівництва комітетами, але "не приймає позицію, коли троє диктують волю двом".

Тому "Наша Україна" пропонує проголосувати спільну постанову щодо розподілу комітетів між опозицією і коаліцією, а вже потім пропонуватиме свої кандидатури.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування