БЮТ ГОТОВИЙ СКЛАСТИ МАНДАТИ І ЗАКЛИКАЄ "НАШУ УКРАЇНУ" ЗРОБИТИ ТЕ САМЕ

Вівторок, 18 липня 2006, 10:32

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що члени її фракції готові скласти з себе депутатські повноваження для розпуску парламенту, і закликає фракцію "Наша Україна" зробити те саме.

"Переворот в парламенті може зупинити президент, оголошуючи про розпуск Верховної Ради, або 150 народних депутатів, які можуть покласти свої мандати, і таким чином це призведе до розпуску парламенту. Наша фракція готова до цього, і ми звертаємося до "Нашої України" - зробити такий крок заради України і її майбутнього", - сказала Тимошенко з трибуни Верховної Ради у вівторок.

Вона назвала все, що відбувається у парламенті, переворотом, а створення антикризової коаліції - нелегітимним з політичної, правової та моральної точок зору.

"Я хочу, щоб всі люди доброї волі, які мають інтелект, зрозуміли, що в парламенті відбувся політичний переворот, тому що дві політичні сили, які виступали проти олігархії, кланів, всією душею підтримали один клан і все, з чим 10 років боролась Україна", - сказала Тимошенко.

"Ця більшість політично нелегітимна і недоцільна. Вона не спирається на більшість народу. Коли дві ліві партії докорінно змінили свої переконання, не попередивши людей. Цей хаос не можна назвати коаліцією", - додала вона.

Тимошенко зазначила, що коаліція є морально нелегітимною, "бо моральним не може бути те, що утворилося на великій корупції, на продажності, якої не бачила навіть ця продажна Верховна Рада, на великих грошах і великій зраді".

Водночас спікер Олександр Мороз заявив, що складання депутатських мандатів не призведе до розпуску Верховної Ради.

"Замість тих 150 (депутатів) прийдуть нові 150 за рішенням ЦВК. Крім того, Верховна Рада має відпустити цих депутатів", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News