Сенсацію від Березовського називають "піаром" та "помстою"

Вівторок, 1 серпня 2006, 12:36

Представник інтересів вдови вбитого журналіста Георгія Гонгадзе Валентина Теличенко називає "піар-акцією" Бориса Березовського заяву представника Фонду громадянських свобод про причетність нинішнього спікера Олександра Мороза до убивства журналіста.

"Це не більше не менше - піар-акція фонду Бориса Абрамовича Березовського. Коли в Україні і так важко, криза, вони її ще більше збільшують", - сказала Теличенко у вівторок в інтерв'ю журналістам.

За словами адвоката, "нічого нового" у цій інформації немає, оскільки, як стверджує Теличенко, в інтернеті кілька років можна було знайти інформацію людини, "яка говорить не менше", ніж свідок, знайдений Гольдфарбом.

Разом з тим, Теличенко підкреслила, що "усі ці факти, природно, потрібно перевіряти всіма способами". "Є речі, які потрібно досліджувати", - відзначила вона.

Депутат від СПУ Микола Рудьковський не виключає, що заява представника Фонду Березовського щодо причетності Мороза до вбивства Гонгадзе є "помстою" БЮТ за те, що їхня лідерка не стала прем’єр-міністром.

"Березовський тісно співпрацював з Тимошенко. Можливо вона хоче помститися за те, що не стала прем'єром", заявив депутат журналістам в парламенті.

На його думку, єдина мета оприлюднення таких заяв - "відволікти увагу, в черговий раз облити брудом Мороза, і приклеїти до нього вбивство Георгія Гонгадзе".

"Це доказ того, що деякі сили все ще зацікавлені в тому, щоб справа Гонгадзе ніколи не була розслідувана повністю", сказав Рудьковський, додавши, що соціалісти натомість зацікавлені у всебічному розслідуванні справи, включно зі встановленням організаторів.

При цьому він порадив Гольдфарбу не оприлюднювати відомі йому факти на прес-конференції, а звертатися із поданням до Генпрокуратури.

У прес-службі Генеральної прокуратури повідомили, що поки перевіряють факт передачі свідчень свідків Гольдфарбом і пообіцяли прокоментувати ситуацію найближчим часом.

Українська правда, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...