КРУГЛИЙ СТІЛ, СКОРІШЕ ЗА ВСЕ, БУДЕ В СЕРЕДУ

Вівторок, 1 серпня 2006, 20:40

Проведення круглого столу відтерміновується до середи, а на разі розпочинається засідання робочих груп по підготовці Універсалу національної єдності.

Про це повідомила прес-секретар президента Ірина Геращенко у вівторок ввечері.

"Зараз продовжить свою роботу робоча група, яка вийде на остаточний текст універсалу", - зазначила Геращенко.

"Сьогодні буде лише засідання робочої групи. Круглий стіл, скоріше за все, це вже питання завтрашнього дня", - додала вона.

Довгу тривалість консультацій з лідером Партії регіонів Віктором Януковичем Геращенко пояснила тим, він прибув на зустріч з документом, обговореним на політраді.

"Там є певні розбіжності відносно принципових питань, що стосуються теми єдності України, євроатлантичної інтеграції, єдиної державної мови, яка визначена конституцією України, та тема необхідності вдосконалення конституційної реформи", - розповіла вона.

Геращенко також повідомила, що до секретаріату президента вже прибувають члени робочої групи, до якої входять представники чотирьох парламентських фракцій для того, щоб ще раз повернутися до тексту універсалу.

"Політичні консультації, які сьогодні проводить президент з лідерами фракцій, містять дві складові – врегулювання кризи шляхом проведення круглого столу і політичні консультації щодо припинення повноважень парламенту", - сказала вона.

Геращенко також повідомила, що у вівторок президент провів консультації з лідерами найбільших парламентських фракцій.

Вона припустила, що у президента "можливо була телефонна розмова зі спікером Олександром Морозом".

Тим часом на Банкову прибувають представники робочої групи з узгодження тексту Універсалу. Зокрема, вже прибули Микола Азаров, Сергій Клюєв і Микола Рудьковський, які не спілкувалися з пресою.

Між тим з секретаріату поїхала кортеж машин, на яких їздить прем'єр Юрій Єхануров.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...