Тимошенко організувала свій круглий стіл

Вівторок, 1 серпня 2006, 21:13

Українська інтелігенція закликає президента Віктора Ющенка достроково припинити повноваження Верховної Ради.

Про це йдеться у зверненні учасників круглого столу "Сучасна суспільно-політична ситуація в Україні: виклики та загрози державності", поширеному прес-службою БЮТ.

Учасники круглого столу відзначають, що протистояння антикризової більшості, з одного боку, та блоку "Наша Україна" і Блоку Юлії Тимошенко призвело до політичної кризи.

Водночас вони назвали обнадійливими спроби президента домогтися політичного компромісу.

Учасники круглого столу вважають недопустимим подання президентом на посаду прем`єр-міністра кандидатури людини, яка "неоднозначно сприймається суспільством і несе серед інших політичну відповідальність за підтверджену Верховним Судом фальсифікацію президентських виборів 2004 року".

Представники інтелігенції вимагають від президента не допустити антидержавних дій з боку парламентських фракцій чи місцевих органів влади.

А у випадку неприйняття парламентськими фракціями запропонованої президентом програми національної єдності, вимагають від президента скористатися своїм правом і розпустити Верховну Раду.

Учасники круглого столу закликають усі державницькі політичні сили, демократично зорієнтовану громадськість, всіх, кому не байдужа доля нації і хто поділяє тривогу за її майбутнє, об’єднатися до спільної дії на захист України.

У засіданні круглого столу взяли участь: Національна Академія наук України, Конгрес української інтелігенції, Національна асоціація українознавців, Міжнародна асоціація україністів, Українська народна партія Юрія Костенка, Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...