Баба Параска розповіла, як посивіла через Ющенка і чому обматюкала Кравчука

Четвер, 10 серпня 2006, 13:49

Після рішення президента Віктора Ющенка про подання кандидатури Віктора Януковича на посаду прем’єра героїня Майдану Параска Королюк посивіла.

"Усіх, хто вночі 3 серпня чекав під секретаріатом на рішення президента, заява Віктора Андрійовича шокувала. Люди були впевнені, що він розпустить Раду... Та невдовзі виступив Віктор Андрійович... Я плакала нестримно, стала білою як молоко за одну ніч", - сказала баба Параска в інтерв’ю "Високому замку".

"Я все розумію. Не хотів з Юлею миритися, мав свої кандидатури, але щоб Януковця висувати... Чому так сталося? Я пробула у Києві місяць, відстоювала правду і нічого не вистояла. Мені шкода Майдану, України і людей", - додала вона.

Водночас баба Параска сказала, що не може "сильно звинувачувати" Ющенка, бо, "видко, йому чимось дуже пригрозили".

"Я ж дала клятву, що до смерті вважатиму його своїм сином, і слова дотримаю, бо не хочу себе робити такою, як він показав себе перед народом. Він, бачте, годен всіляко казати. Був за народ, за Україну, а теперка зрадив... Мені його шкода, та я все одно йду по тій лінії, по якій йшла на перші вибори з ним”, - сказала вона.

Параска Королюк також спростувала поширену у пресі інформацію про свій вступ до партії “Батьківщина”.

“Я в ніщо не вступала. Пишуть не тільки про це, а й про те, що я руки на себе хотіла накласти. Нащо мені собі віку вкорочувати? Брехали, що я гроші для себе у Кушнарьова просила. Я просила у нього і Кравчука, щоб вклади людям віддали, а не милостиню собі", - сказала вона.

Баба Параска також розповіла про свій конфлікт із першим президентом Леонідом Кравчуком.

“Після того, як він скінчив давати інтерв’ю, я підійшла та й кажу: “Ви кричали, що “не так”, а що зробили “так”? Покрали комбайни, трактори, літаки, колгоспи зруйнували, підняли ціни, а собі покупляли золоті вілли, сина у Швейцарію відправили, де він найперший багач, – і ви ще кажете “не так”?", - сказала вона.

"Я, якби пішла на той “круглий стіл”, за яким ви сиділи, то ви би звідти повилітали. Матюки, що у мене вирвалися, – це наболіле, вилетіли спересердя від імені усього народу", - додала Параска.

Водночас вона повідомила, що знову збирається їхати до Києва, бо її "Майдан ще не закінчився”.

За її словами, цього разу вона поїде до столиці у супроводі охорони від “Юлі”.

“Юра і Сергій у даний час є у мене, і завтра ми разом їдемо”, - повідомила Параска.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування