У Росії Януковича стали любити у 6 разів більше

Четвер, 17 серпня 2006, 22:06

42% громадян Росії сподіваються, що з призначенням Віктора Януковича прем'єр-міністром відносини між Росією і Україною покращаться.

Про це свідчать результати опитування Фонду "Общественное мнение", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вважають, що україно-російські відносини погіршаться 3% опитаних. Думають, що нове призначення жодним чином не вплине на відносини між Росією й Україною 17% респондентів.

Більшість учасників опитування вважають, що на сьогодні між Росією й Україною склалися погані відносини (59%, у березні цей показник сягав 74%). Вважають відносини між Україною і Росією гарними тільки 14% респондентів.

За два останніх роки частка росіян, які симпатизують Януковичу, збільшилася у шість разів - з 6% у серпні 2004 року до 35% у серпні поточного року. Погано до нього ставляться зараз 11% опитаних росіян проти 5% два роки тому.

При цьому набагато виросла популярність цього політика в Росії: сьогодні тільки 29% респондентів заявляють, що нічого не знають про нього, тоді як два роки тому - 73%.

Про те, що Янукович посів посаду прем'єр-міністра України в тій або іншій мірі інформовані дві третини з 1500 російських респондентів: 37% - "знають", а 25% - "щось чули" про це.

При цьому половина росіян сприйняли нове призначення з байдужністю (51%); поставилися до нього позитивно третина росіян (32%), негативно - тільки 2%.

До президента України Віктора Ющенка, за даними ФОМ, позитивно ставляться 8% росіян, а негативно - 47%.

Однак, відзначає ФОМ, частка тих, які заявляють про негативне ставлення до президента України, що майже неухильно збільшувалося протягом останніх двох років, у порівнянні з останнім опитуванням на цю тему трохи зменшилася - два місяці тому вона складала 53%.

Опитування проводилося 12-13 серпня в 100 населених пунктах 44 областей, країв і республік Росії. Опитано 1500 респондентів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування