Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МОРОЗ СПОДІВАЄТЬСЯ, ЩО ЮЩЕНКО ОДУМАЄТЬСЯ

Середа, 2 серпня 2006, 18:10

Президент Віктор Ющенко вважає, що має право розпустити парламент, оскільки минуло 60 днів з моменту відставки уряду Юрія Єханурова.

Про це заявив на екстреному засіданні Верховної Ради Олександр Мороз.

"Президент вважає, що минуло 60 днів з 26 числа, коли уряд склав повноваження, і тому президент має право розпустити парламент. Ми не будемо оспорювати це право, хоча його можна дискутувати", - сказав Мороз.

"Я думаю, що президент одумається зараз, бо він переживає за долю країни", - зазначив Мороз.

Голова Верховної Ради переказав депутатам суть переговорів у президента, зазначивши, що "розмова була відвертою".

Водночас він не став коментувати заяви Юлії Тимошенко, а також деяких учасників переговорного процесу.

"Я не буду цитувати декого з учасників круг столу, який спирався не на Конституцію, а на її дух. Якщо ми не будемо дотримуватися Конституції, а нюхати її, нічого не буде", - сказав спікер.

Водночас Мороз процитував лідера "Нашої України" Романа Безсмертного, який "послався, що формальні підстави для розпуску є".

"Він говорить, що треба дати шанс, якщо не розпускати, повернути подання на прем’єра, переформувати коаліцію, можливо, того ж кандидата запропонувати, дати два тижні, тобто повернутися до 6 липня. Я казав, що це тримає парламент у підвішеному стані. Я висловився про те, що це неприйнятний варіант", - сказав він.

Водночас Мороз ще раз запевнив, що у разі подання Ющенком кандидатури Януковича на посаду прем'єра, коаліція вирішить питання формування уряду, "враховуючи і позиції "Нашої України" і тих сил, які в опозиції".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...