Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністр економіки - не людина Азарова, і залишить кадри талановитого Яценюка

Вівторок, 29 серпня 2006, 11:25

Міністр економіки Володимир Макуха заперечує, що він є людиною Миколая Азарова в уряді.

Про це він сказав в інтерв'ю Комерсант-Україна.

"Я не можу сказати, що я людина Азарова, хоча в мене з ним дуже гарні відносини. Ми з ним працюємо досить щільно з 2004 року. Він дуже сильна людина, професійна, тому мені з ним працювати дуже цікаво, але мене призначав Віктор Янукович, і це був його вибір", - відзначив міністр.

За його словами, з його роботою був знайомий і перший уряд Януковича, а також уряди Тимошенко і Єханурова.

На питання, які рішення міністр приймає без відома Азарова, Макуха відповів: "Діяти самостійно – це неправильно". При цьому він додав, що намагається знаходити компроміс з віце-прем'єром і бути з ним у постійному діалозі.

За його словами, перед Мінекономіки поставлені "дуже і дуже амбіційні" цілі і завдання.

"Уже зараз ми закладаємо в прогноз прискорені темпи нагромадження в порівнянні з темпами споживання. Так, за кілька років у нас ріст заробітної плати – хоча це не усім сподобається, і нас будуть критикувати – складе в рік не 18-20 відсотків, а лише 8 відсотків, але при цьому це буде реальне підвищення з урахуванням інфляції", - заявив міністр.

На питання, наскільки реально виконати ті прогнозні показники росту ВВП, промвиробництва, інфляції в майбутньому році, які прийняв нинішній Кабмін, Макуха відповів: "Усе реально".

"Природно, що усе залежить від багатьох факторів, у тому числі і зовнішніх. Наприклад, наскільки успішно ми проведемо переговори з Російською Федерацією з наших питань енергопостачання", - додав міністр.

Оцінюючи роботу свого попередника Арсенія Яценюка, Макуха відзначив у ній "дуже багато позитивного".

"Я вважаю, що Арсеній Петрович дуже здібний і талановитий менеджер, він і цікава людина. Для мене дуже показовою була його роль у подоланні фінансової кризи, загроза якої наприкінці 2004 року була дуже реальною – він тоді знаходився в керівництві Нацбанку", - додав Макуха.

"Він досить багато цікавого робив і в Мінекономіки. До речі, це одна з причин, чому я не поспішаю з кадровими перестановками. Він задав досить правильну траєкторію, але ми будемо рухатися далі", - додав міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування