Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович консультувався з Путіним по СОТ, але не сильно

Вівторок, 29 серпня 2006, 11:58

Прем'єр-міністр Віктор Янукович поставив Кабмінові задачу вступити до СОТ в 2006 році, "але це повинен бути усвідомлений крок".

Про це розповів в інтерв'ю Комерсант-Україна міністр економіки Володимир Макуха.

"Нам потрібно ухвалити, якщо я не помиляюся, 17 або 19 законів для того, щоб вступити до СОТ. …Нам потрібно подумати про програму дій, які б дозволили ефективно адаптувати нашу країну до умов Світової організації торгівлі", - відзначив міністр.

На питання, чи будуть уряди Росії й України синхронізувати терміни вступу до СОТ, Макуха відповів, що ця тема "активно обговорювалася і, зокрема, на останній зустрічі Віктора Януковича з російським президентом у Сочі, але питання так не cтоїть".

"Так, певні консультації потрібні, тому що нам цікаво, яким чином Росія домагається своїх результатів, наприклад, у тих питаннях, де ми ще ведемо переговори. Я знаю, що Росія використовує всі можливості та існуючі протиріччя між окремими членами СОТ і домагається непоганих результатів. Якщо ми будемо обмінюватися досвідом, це піде нам тільки на користь", - відзначив міністр.

"Що стосується синхронізації, то в нас від початку був різний підхід, зокрема по побудові консолідованих тарифних позицій", - заявив Макуха.

На питання, якою буде політика міністерства щодо країн, що проводять проти України антидемпінгові розслідування, зокрема Росії, міністр пообіцяв "активно захищати нашого виробника, і, якщо розслідування і сам привід були недостатньо об'єктивними, боротися всіма наявними в нашому арсеналі методами".

Міністр пообіцяв відновити інвестиційну привабливість країни. Що стосується повернення СЕЗ і ТПР, то, за його словами, "у тому вигляді, у якому вони були, повертати їм пільги немає ніякого сенсу".

"Але в той же час можна вжити компенсаційні заходи постфактум, коли інвестор здійснив інвестиції в якусь галузь, створив робочі місця. Після цього за фактом йому зменшуються податки або компенсується частина інвестицій. Пільги прямо потрібно прив'язати до результативності", - запропонував міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування