Янукович відвідає "місце колишньої слави" Тимошенко і Ющенка

Вівторок, 29 серпня 2006, 18:59

Наступного тижня прем'єр-міністр Віктор Янукович відвідає Польщу.

Про це заявив міністр закордонних справ Борис Тарасюк на прес-конференції у Варшаві, повідомляє УНІАН із посиланням на польське агентство преси.

Тарасюк запевнив, що Янукович відвідає Польщу і зустрінеться з прем'єр-міністром Польщі Ярославом Качинським.

"Це мій перший закордонний візит у складі нового уряду. Я радий, що продовжую ці традиції, що перший візит міністра закордонних справ України відбувається до Варшави", - сказав про себе Тарасюк.

У свою чергу міністр закордонних справ Польщі Анна Фотига підтвердила підтримку Польщею прагнень України вступити до Європейського Союзу і НАТО: "Польща незмінно підтримує Україну в цих прагненнях".

Польські ЗМІ зазначають, що за словами Тарасюка, прем'єр-міністри України та Польщі зуcтрінуться під час проведення щорічного Економічного форуму у польському місті Криниця. Цього року форум відбудеться 6-9 вересня.

Як відомо, перший закордонний візит Янукович здійснив до Росії і за кілька днів він знову відвідав Росію, але вже з приватним візитом.

За оцінками польської преси, з приходом до влади Януковича українсько-польські відносини погіршаться. Водночас польська влада це заперечує.

Раніше віце-прем'єр Польщі Анжей Леппер заявляв, що на рівні прем'єрів і президентів України та Польщі мають бути обговорені енергетичні питання, зокрема, подальша доля трубопроводу "Одеса-Броди" та його добудова до Польщі.

Це питання особливо хвилює Польщу після останніх заяв керівництва Мінпаливенерго України про неможливість використання труби у прямому напрямку ще принаймні два роки, що викликає питання у польської сторони про актуальність проекту добудови нафтопроводу.

Як відомо, Економічний форум у Криниці раніше був майданчиком для української опозиції. У його роботі неодноразово брали участь Юлія Тимошенко і Віктор Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування