Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Священики накинулися на журналістів через нелюбов до "5 каналу"?

Четвер, 31 серпня 2006, 10:06

Українська православна церква Московського патріархату називає інцидент між настоятелем Києво-Печерської лаври та знімальною групою "5 каналу" провокацією.

Про це заявляють у прес-службі УПЦ МП, повідомляє Бі-Бі-Сі.

У повідомленні зауважується, що нібито журналістка поводила себе дуже нахабно.

За версією речника церкви, Владика Павло йшов проводити обряд хрещення, а тут на нього з мікрофоном налетіла кореспондентка.

Він відмовився давати їй інтерв'ю, бо має негативний досвід спілкування із цим каналом. За словами священнослужителя, журналістка почала кричати і обзивати його.

У свою чергу журналістка Наталія Тугузова сказала "Українській правді", що все відбувалося інакше.

"Я священика жодним чином не ображала і не висловлювалася нецензурно. Єдине питання, яке могло його образити – про помісну церкву, після якого він став висловлюватися на адресу "5 каналу", зробив крок уперед, а коли зрозумів, що його негативні висловлення записуються, він став видирати камеру", - відзначила журналістка.

"Якщо священик не лаявся, то чому в нас забрали касету? Чому її не віддають правоохоронцям? Тому що під час бійки камера не виключалася. Якщо священик вважає, що під час конфлікту поводився ідеально, то віддав би касету правоохоронним органам", - додала Тугузова.

Як відомо, українська незалежна медіа-профспілка звернулася до Міністерства внутрішніх справ з вимогою розслідувати напад настоятеля Києво-Печерської лаври та інших служителів храму на знімальну групу "5 каналу".

У журналістів відібрали камеру та касету, коли ті хотіли записати зі священником інтерв'ю. Зокрема, кореспондентка "5 каналу" приїхала у Києво-Печерську лавру знімати репортаж про свято Пречистої.

За її версією, вона підійшла до настоятеля храму архієпископа Павла за коментарем, але той відмовився давати інтерв'ю і, коли побачив, що його знімають, покликав церковних охоронців. Ті повалили оператора на землю і відібрали камеру та касету.

Міліція стверджує, що криміналу у діях священнослужителів немає, оскільки ніхто з учасників конфлікту тілесних ушкоджень не зазнав. Крім того, журналісти проводили зйомку без попереднього дозволу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування