Через "Київенерго" кияни можуть замерзнути

Четвер, 31 серпня 2006, 10:41

Міністерство палива й енергетики допускає зрив опалювального сезону в Києві через незадовільні розрахунки енергопостачальною компанією "Київенерго" за спожитий природний газ.

Про це заявили у прес-службі Мінпаливенерго, повідомляють Українські новини.

"Спроби підприємства "Київенерго" уникнути оплати за паливо ставлять під загрозу зриву проведення опалювального сезону в столиці", - сказав заступник міністра палива й енергетики Олексій Шеберстов.

Він зазначив, що відповідальність за проведення осінньо-зимового періоду лежить на всіх підприємствах паливно-енергетичного комплексу.

Шеберстов також нагадав, що 23 серпня в міністерстві відбулася нарада щодо готовності "Київенерго" до опалювального сезону, під час якої було розглянуто стан енергетичної галузі в Києві та її готовність до проведення осінньо-зимового сезону.

"Представники "Газу України" й "Нафтогазу України" озвучили суму заборгованості, однак, здається, діалогу між ними й "Київенерго" не вийшло. Адже проблема навіть не в наявності самого боргу. Наскільки мені відомо, не існує навіть графіка погашення заборгованості", - сказав Шеберстов.

Як відомо, дочірня компанія НАК "Нафтогаз України" - "Газ України" - вирішила з 29 серпня обмежити поставки газу енергопостачальній компанії "Київенерго" через борги.

Після цього компанія заявила про перешкоджання з боку "Київенерго" спробам обмежити їй поставки газу. Станом на 30 серпня "Газ України" припинив поставки газу 6 котельням "Київенерго".

На думку "Київенерго", відключення цих котелень практично не вплине на населення в плані постачання теплової енергії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування