Пинзеник розповів, на чому робляться відкати

Четвер, 31 серпня 2006, 13:19

Екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник спростував заяви свого наступника Миколи Азарова щодо проблем з виконанням бюджету.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "1+1", повідомляє прес-служба Партії "Реформи і порядок".

"Ми сім місяців перевиконували доходи бюджету, тобто ми забезпечили фінансовими ресурсами виконання всіх зобов'язань бюджету. І дефіцит бюджету менший, ніж ми розраховували. Ми отримали за сім місяців на 600 мільйонів більше, ніж було передбачено нашим планом ", - зазначив Пинзеник.

"А ті заяви, які постійно звучать - очевидно, мова йде про підготовку громадян до того, що відновленням податкових пільг для "обраних" у бюджеті уряд збирається зробити проблеми", – додав екс-міністр.

Він також нагадав, що внаслідок запровадження податкових пільг "втрати бюджету будуть 12,5 млрд. гривень".

У той же час Пинзеник вважає, що спроба Кабміну обмежити повноваження президента є "яскравим прикладом політизації діяльності уряду".

"Замість того, щоб займатися злободенними питаннями, які є у нашому суспільному житті, уряд, по-суті, зайнявся тлумаченням Конституції", - зазначив екс-міністр.

"Завтра ми отримаємо тлумачення повноважень Верховної Ради, а потім ще й Організації Об'єднаних Націй", – додав він.

Коментуючи проект програми Кабміну, який передбачає надання російській мові статусу другої державної, екс-міністр підкреслив: "Це ще один яскравий приклад того, що уряд мало цікавлять проблеми нашого життя, а уряд займається політичними питаннями".

"При чому дивним є те, що документи, які готуються урядом, передбачають норми, які прямо суперечать Конституції. Це – нонсенс", - додав Пинзеник.

На запитання про можливі наслідки порушення урядовцями Універсалу національної єдності екс-міністр зазначив, що "дуже важко Універсал вважати документом, який би давав можливість здійснювати юридичні дії, але це свідчення того, наскільки тримають слово окремі політичні сили".

Також Пинзеник негативно оцінив надмірне захоплення нового уряду інвестиційними проектами: "Найбільш прозора система - коли гроші роздають людям. Тут неможливі які-небудь схеми. При інших схемах – держзакупівлях і будівництві – процвітає явище, яке називається відкатом".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування