Омельченко думає, що Черновецький без Ющенка не обійшовся

Четвер, 31 серпня 2006, 14:36

Колишній мер Києва Олександр Омельченко вважає неправомірним рішення Центральної виборчої комісії про продовження для Леоніда Черновецького термінів реєстрації депутатом.

Про це він сказав в інтерв’ю УНІАН.

"На якій підставі ЦВК продовжила термін до 1 вересня Черновецькому мати право бути народним депутатом? Підстав нема в ЦВК. Друге - на якій підставі ЦВК 29 серпня приймає рішення – до 1 грудня продовжити право Черновецькому стати народним депутатом?", - підкреслив Омельченко.

"А якби 450 депутатів, яких сьогодні на одного менше, знайшли причину, щоб не зареєструватися, то і нової Верховної Ради не було б. Навіть не треба всіх 450, достатньо половині не зареєструватися. Одного бізнес цікавив би, другий хотів би побути міністром або по іншим причинам. Питання? Питання", - сказав Омельченко.

На його переконання, вище керівництво держави мало б відреагувати на дії ЦВК.

"Я знаю систему влади за 10 років, очолюючи її в Києві при трьох президентах і 12-ти головах уряду. Без відома або президента, або голови уряду, або голови Верховної Ради ЦВК ніколи б не прийняла такого повного неправомірного рішення", - сказав екс-мер.

На його переконання, президент Ющенко, як гарант Конституції, мав втрутитися в цю ситуацію і не допустити порушень.

"Якщо президент не виконує своїх обов’язків як гарант Конституції, або голова уряду новий не встиг ще визначитися, то в мене питання до голови ВР Олександра Мороза - де регламентний комітет і чому ВР проковтнула пілюлю першу від ЦВК? І невідомо, чи проковтне пілюлю другу – рішення ЦВК від 29 серпня...", - додав Омельченко.

Він вважає, що Черновецький намагається продовжити термін реєстрації народним депутатом, оскільки боїться втратити депутатську недоторканність, бо має відповідати перед законом.

"Як тільки Черновецький втратить недоторканність народного депутата, він є підсудним за справи, які за ним є до виборів міського голови. Він про це краще знає, ніж всі ми разом взяті", - сказав Омельченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...