Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол США поговорив з Януковичем і вирішив, що на нього ніхто не вплине

Середа, 9 серпня 2006, 12:44

Посол США Вільям Тейлор вважає, що на рішення прем'єра Віктора Януковича не буде впливати ні Європейський Союз, ні Росія.

"Я впевнений, що на цей уряд не буде впливати Росія", - заявив Тейлор на зустрічі з журналістами в Донецькому прес-клубі, повідомляє "Остров".

При цьому посол підтвердив, що обговорював це питання в бесідах і особисто з Януковичем, і з членами Кабінету міністрів.

Посол США також переконаний, що на уряд Януковича не буде впливати "ні Росія, ні США, ні Євросоюз таким чином, щоб це зашкодило українцям".

"Ми, Сполучені Штати, вважаємо, що Україна повинна мати гарні відносини і з Росією, і з Заходом", - підкреслив Тейлор.

Він також висловив упевненість, що "Україна не повинна вибирати між Заходом і Сходом".

Тейлор також вважає, що уряд США зможе співпрацювати з новим урядом України.

"Я думаю, що США будуть здатні співпрацювати з цим урядом. Є багато питань і багато проектів, які спільно можна реалізувати. І проектів, які можуть бути реалізовані на благо України", - сказав посол.

Відповідаючи на питання про перспективу відносин США й України у зв'язку з тим, що уряд у Києві очолила людина, президентська кампанія якої будувалася на антиамериканських настроях, Тейлор сказав:

"У мене було кілька бесід з паном Януковичем. Під час наших зустрічей не було жодних проявів антиамериканських настроїв. Але я все-таки запитав його про повідомлення, що деякі члени Партії регіонів брали участь у відомих подіях у Феодосії. Він сказав мені, що так, це може бути правдою, але ті, хто брав участь у подіях у Феодосії не представляють основну течію у партії".



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування